středa 8. července 2015

Důkazy o balkánském původu Bulharů


Důkazy o balkánském původu Bulharů
Neděle 01. 02. 2015

Přeloženo z bulharštiny

 


Berlin, "Altes Museum", "Výstava trácké kultury," rok 2008.
Úvod
Pojďme mluvit opět o tajemství historie ...
O té neznámé a nepoznané … O bulharských dějinách ...
O kterých jsme se neučili ve škole, o těch, o kterých nejsou žádné psané učebnice, o kterých stále ještě nemluví oficiálně, o archeologických důkazech, které se ponechávají v tichosti, nebo jsou vyložené ignorovány, jakoby nikdy neexistovali.
Čas od času je svět archeologů a historiků otřesen skutečně vědeckými senzacemi. Jejich akce připomíná cílené výbuchy – v jednom okamžiku to jsou zničující a ve stejném budovatelské. Tyto exploze zničila staré představy o primitivnosti kultury a společensko-ekonomické struktuře té či oné dávné společnosti, vzdálené od nás po tisíce let, a spolu s tím, staví nové obrazy jejich bohatého domácího života a duchovní kultury, rozvinuté výroby, složité struktury společenských vztahů atd. Vznikají nové směry hledání. Jsou přezkoumávána předchozí kritéria vědeckého přístupu nevyřešených záhad dějin toho, co zmizelo z povrchu zemského.
V uplynulých letech, bylo mnoho podobných vědeckých senzací, spojených zejména s dějinami Bulharů, které otřásly světovou historickou vědou, rozbili na kousky dogmata systematického paděláním našich národních dějin a vrhají jasné světlo na velké tajemství původu našich předků. Právě tato zjištění vám chci vyprávět v následujícím pořadí.

Berlín, "Altes Museum"," výstava tráckého kultury," rok 2008.
Mé předchozí blogy ze série "Neznámé dějiny" vyjádřili co již bylo řečeno:
- nové bulharské archeologické objevy ve střední Asii v letech 2010-2011, o nálezech v horách na severu Afghánistánu, více než 6500 km z Bulharska, kde byla identifikována kopie Madarského jezdce, která je místními také nazývána volal Madr/Modr a nejnovějších vědeckých teorií které se vztahují k původu a rozsidlování našich předků, (Pra) Bulharů - Arijských kmenů, kterým celé kontinenty, jako je Evropa, Asie a Indie vděčí za osídlení
- o lidech "Kutigurech" - stavitelích sumerské civilizace, kteří byli svědky zrození Egypta a Chaldeje, kteří vytvořili v podstatě nejstarší obchodní impérium v Margianském údolí na Hedvábné stezce v Íránu, a měli svojí vlastní písemnost sto let před Číňany
 -http://bg.netlog.com/alexandra_delova/blog/ Blog ...-

"ornithomorphická váza (ptačího vzhledu). Bronzová, 3000 let př. n. l. Pohřebiště Orsoja, oblast Lom, NIM Sofia
- O lidé národa Balch - známých také jako Bulchové nebo Bušchové, kteří se stali zakladateli Perské říše před 2500 lety a dále budovatelů starověké říše nazývané Balchara na úpatí vzdálených pohoří Pamíru a Hindukuše – starobylého a věhlasného království, nazývaného Indy a Araby veliký Balch nebo Balchara, Arméni – Bulch a Peršané a Tádžikové jej pojmenovávali - Bulgar a Bulchor. Je tam také starobylé město Buchary, jehož jméno pravděpodobně také odráží jméno Bulharů.
- O původu sanskritu a jednotného původu všech indoevropských vyznání náboženských teorií od Japonska až po Anglii, založených na kosmogonii dávných Tráků, faktu, který nám ukazuje, že jeden národ učí a civilizuje jiné národy prostřednictvím přesídlení a ovládnutím nových prostor

- O unikátním kalendáři Bulharů, kteří již před 4768 lety př. n. l. věděli, že Země obíhá kolem Slunce, a proto vyřezali na své náhrobní kameny Slunce se 6 planetami kroužícími kolem něho, jako vyjádření státního erbu. Podle profesora Vasil Zlatarského počátečním rokem chronologie Prabulharů je třeba přijmout rok 5505 př. n. l., který se shoduje s dobou zatopení Černomořského bazénu (původního sladkovodního jezera), po vytvoření Bosporského průlivu.

O tom, že dávným Bulharům náleží několik vzácných historických rekordů. Dokázali se přestěhovat na velké vzdálenosti od své vlasti, zanechali své stopy od západu až po východ do vzdálenosti více než 6 tisíc. km, a od severu k jihu do vzdálenosti téměř 5000 km, a přesto nikdy nezapomněli na své jméno mezi četnými zahraničními národy a kmeny, a po každém jejich dalším velkém přesídlení znovu vzkřísili nový stát se (shodným) názvem BULHARSKO, a sebe vždy označovali, podle jeho prastarého a původního jména "Bulhaři".
Unikátním faktem je, že dějiny dosud znají celkem 12 bulharských států a státních celků - z nichž - 7 (sedm) bylo v Evropě (Kubratova, Kavkazské, Volžské, Panonské, Dunajské, a Alcekovo (italské), Kuberovo (balkánské) a pět (5) v Asii - starověká Samara/Sumerská říše, královská Balchara (Bactrie), v podhůří Pamíru a Hindukůše, říše Tse/Cze, obyvatel západního okraje Čínské říše (takzvaní "čínští Bulhaři" - BULOCZI/czehu), Vandského Bulharska (Bulhaři, kteří se usadili v 5. století v Arménii pod vedením bulharského vůdce Vunda s impozantní kavalérii vandskou památkou, rozsévající strach mezi Peršany a Římany ve válkách mezi Sasanidy a Arménií ve 4. - 5. století) a Magadcha říše (Balgadcha- 6. stol. př. n. l.) ve starověké Indii (jehož vládnoucí dynastie se více než 200 let nazývala "Balchara" a odvozovala své jméno od národa Bulchu nebo Bušchi/Bulharů/, nazývané "matkou všech měst a všech královských dynastií na světě ").
http://bg.netlog.com/alexandra_delova/blog/blog...-

http://www.bulgaria-is-alive.com/zname1.html
Dnes se však pokusím vám vyprávět příběh o jiné části našich předků, těch z nich, kteří zůstali po potopě na poloostrovech: Balkánském, Maloasijském, v Dákii, dnešním Rumunsku a Skýtii (dnes Rusko, až po Kyjev). Naši lidé se usadili na těchto zemích a jsou jedním z nejstarších národů na světě; není zde příchozím cizincem, ani zde nevymřel. Stručně řečeno - s pomocí historických pramenů, současné vědy a nedávných archeologických nálezů se pokusíme dostat se k historické pravdě o původu a velikosti jednoho, kdysi mocného národa, který stavěl základy lidské civilizace - Bulharů. …


Berlin, "Altes Museum", "Výstava tráckého kultury," Skytské zlato
prof. N. Jonkov-Vladikin
Dějiny starověké Thrákie od neolitu až po vládu cara Borise I.
(Na začátku 8000 let před naším letopočtem), začátky a růst árijské civilizace.
Druhé vydání na základě knize z roku 1911, vytištěné ve městě Plovdiv, tiskarna "Trud" na Beloveždov
V každém z výše uvedených řádků je obsažen „atomový“ náboj alternativních pojetí klišé „názorů“ o dějinách. Podle těchto pojetí byli Trákové na Balkáně cizinci (příchozí nomádi, kteří sem vtrhli kolem roku 3000 př. n. l., byli neorganizovanými, necivilizovanými kočovníky bez písemnosti, divokými horaly schopnými se neustále zabíjet navzájem atd.
Kolem 4. a 5. století našeho letopočtu, byli "nejlidnatějším národem na světě", který najednou "zmizel" beze stopy v "slovanském moři" a dnešních Bulharů. Při zpětném pohledu do záhlaví výše uvedeného titulku – nejsou Dějiny starověkých Tráků v podstatě popsány, jejich vazba na Dobu novo kamennou není provedena, nikdo nevysvětlil nic o období před 10.000 lety na našem území. Natož aby uzřel v minulosti Tráků "začátky a růst árijské civilizace". V roce 1911 jeden Bulhar nejen tento rozpor spatřil, navíc jej pro argumentoval.

Berlín, "Altes Museum", "Výstava trácké kultury," rok 2008.
Toto zapsal profesor Vladikin v předmluvě své knihy roku 1911:
"Národy klasické antiky a jejich civilizace byly známy pouze úzkostlivými a pohádkovými popisy řeckých autorů, nicméně čtení egyptských hieroglyfů a asyrské-babylonského klínového písma teprve dává intenzivní podnět k archeologickým vykopávkám starých měst a sídlišť, které před námi odhalují nové národy, nové říše a civilizace, jejichž základy byly postaveny našimi předky, což jsou vzlety jejich bouřlivého rozletu a katastrofických pádů.
Setkáváme se však některými dalšími otázkami: Opravdu vymřeli staří obyvatelé naší vlasti - Trákové a na jejich místa přišla slovanská masa ze současného Rumunska a zaujala jejich místo?
Jsou dvě otázky, které by chtěla vyřešit naše kniha. Podle ní v nejstarších dobách byl jeden národ, jeden jazyk, rozdělený do mnoha dialektů, osidloval poloostrov Balkánský a Anatolský, Dákii, dnešní Rumunsko a Skýtii (dnešní Rusko až do Kyjeva) a ostatní (současné) slovanské země.
Regionální historické muzeum Kjustendil, oltář z Doby počátku neolitu, Doby kamenno-měděné Léta 4800-4700 př. n. l., kultura Gradešnica-Slatino- Dikilitaš
Opravdu Dákie byla obývána Tráky, a samotní Slované, přešli právě z téže Dákie. Tyto otázky byly nekonečné a naše kniha je řeší úplně, jako stopy rozvoje národa při jeho rozšiřování, jak jazyka v prostoru v potřebách a času, které utvářeli nářečí, pokryli území od Indie do Anglie, nářečí nyní používaná jednotlivými jazyky.
Náš národ je také jedním z nejstarších národů na světě; nebyl zde cizincem ani nevymřel. Ti, kdo tvrdí opačné, mívají omezené znalosti v této rozsáhlé oblasti poznání. Čtenáři, kteří sledují, náš výzkum si sami utvoří svůj názor a přesvědčení.
Dáváme podnět zástupcům slovanských národů napsat sepsat své pravdivé dějiny. Osvětlujeme zatemněné stránky o původu a rozsidlování bílé kmene, o původu sanskrtu, jeho dialektů, jednotném původu náboženských teorií od Japonska až po Anglie. Pojmenováváme fakta, která nám ukazují, že to byl jeden národ, jež učil a civilizoval pohany prostřednictvím přesidlování a ovládání.
Držíme se stranou šovinismus, držíme se vědy, jsme hrdí ambicemi sloužit pouze pravdě.
Je pravda, že naše materiály jsou shromažďovány a rozvinutý zahraničními vědci, pouze jsme je použili, avšak přečtení a etruských a tráckých nápisů nám prozradilo jazyk těchto národů, velkost a jejich slávu, jakož i novou teorii o vzniku a růstu árijské civilizace, která tvoří mimořádné dílo a ctí mladou bulharskou vědu.
Mezitím, je nutno zdůraznit byl spáchán trestný čin nad jedním z největších národů starověku, kterému Evropa a Indie, dluží díky jeho obyvatelům, své civilizaci, dokonce i jazykům, jimiž hovoří. Když byly pošlapány jeho dějiny, jeho sláva, jeho tvůrčí génius, a jako celek byl odhozen do hlubin temnoty. Tento národ je tvůrcem a pilířem árijství a hrob jeho předků stále leží nepoznán zarostlí plevelem.


Nejstarší svastika zatím nalezená v Evropě, byla nalezena v letos v létě, poblíže obce Altimir, byla datována do 5. tisíciletí před naším letopočtem
Tím je národ Tráků, "je nejpočetnějším národem po Indech", jak to vyjádřil Herodotus, otec historie. S touto knihou jej chceme oživit a donutit jej nám vyprávět o svých činech. Byl svědkem zrodu Egypta a Chaldeje; pomohl jim postavit se na vlastní nohy, růst a civilizovat se. Dal náboženství a církevní jazyk Persii, Turkestánu a Indii; založil Řím a vytvořil jeho velikost; naučil Féničany napodobovat jeho produkty; podmanil si do té doby všechny známé země rozsidlováním a asimilací, a nakonec, on spojil civilizace, tím že na prvním na prvním místě bylo bratrství národů a chrám vědy.
A tento národ nemá své dějiny!
„Tímto mu je dáváme" Prof. N. Jonkov-Vladikin, rok 1911.
Hrob č. 43 doba chalkolitu nekropole Varna, datovaná na konec 5. -a na počátek 4. tisíciletí před naším letopočtem, tedy z více než 7000 let. Bylo zde nalezeno více než 990 kusů zlatých předmětů o celkové váze 1,5 kg, mezi mnoha ozdobami (diadém, náušnice, náhrdelník, pancíř, náramky, opasek), zlatý falus, dvě měděná-žezla kladiva zabalené ve zlaté fólii, a dalších nástrojů používaných v hutnictví.
V hrobě je více zlata, než se nacházelo po celém světě ze všech míst doby chalkolitu. Předpokládá se, že zlato ve Varně je nejstarším opracovaným zlatým kovem, nalezeným v Evropě, náležící tzv. Kultuře z Varny.
Kdo jsou a jací byli "Trákové"
Je to místní obyvatelstvo, které odedávna Řekové nazývají Pelasgové (zářící) až později jim začali říkat „Traki - Trákové".
Slova „trak, traki“ znamená ve starořečtině "divoký, surový muž" a v pozdějším smyslu slova „barbar" podle Plamena Paskova
V řeckém označení "traki" bylo založen význam "nevzdělaní", "divocí", "barbaři", "ne Heleni". Pojem "traki" se nevztahuje na historiografii. "Jako bychom připustili, že za posledních 500 let zde nebyli žádní Bulhaři, pouze nevěřící v "ráji"." ing. Emil Živkov


Umění "divokých a nevzdělaných" Tráků, výstavní muzeum Pergamon "Dionýsos – bohové a lidé"
Starověká balkánská etnika
Trácká etnicko kulturní společnost ovládala východní část Balkánu, karpatsko-dunajskou zónu a severozápadní část Malé Asie.
Frýgové (Phrygians) významná část obyvatel žila ve střední a východní Anatolii
Skytové (Scythians), kmeny které osídlili většinu jižních stepí dnešní Ukrajiny. V Podkarpatské a Dunajské oblasti (dnešní Valašsko a Dobrudža) nejznámějšími byli Dákové a Gétové (Getae). Ve středním a severním Bulharsku žili Mízové (Moesians) - název, které je v byzantských kronikách synonymem pro Bulhary. V severozápadním Bulharsku a východním Srbsku byl umístěn kmen Tribalů. Kmen Serdů založil město- Serdika – dnešní oblast Šopů (Sofie)
Agriani – Oblast Graova – dnešní Graovci
Odrisové (Odryssae) - z údolí (tráckých) králů a místa Sevtopole (Seuthopolis) až po do město Odrin/Edirne – Odrinci
Denteleti – oblast města Kjustendil až po dnešní Krajiště
Peoni – žijící podélně po toku řeky Vardar (dnešní Makedonie)
Medi (Médové), Sinti (Sindové), Edoni, Deroni, Bistoni a Bizalti (Bitaltové) – žijící podél v údolí řeky Struma.
Satrové (Satri, Satrae) a Besi - v pohoří Rodopy a podél řeky Marica.
Astoni – celé pohoří Strandža
Diové, Kikoni, Sapeové - v západní Trákii a pohoří Rodopy
Kolem Marmarského moře, dříve bylo také známé jako Tráckým mořem, žili Tinité, Dolonkite, Brýgové na evropském pobřeží a Vitinité, Mízové (Moesians), (příbuzní, s těmi ze Severního Bulharska) Dardanové a Frýgové byly na asijském pobřeží, kteří byli, úzce spojeny s obyvateli Troje.
Jedna z hypotéz o původu Tráků předpokládá, že tito přišli ze severovýchodu kolem roku 1500 př. n. l., a zde došlo ke smíšení se zde žijícím obyvatelstvem a později se rozdělovali do samostatných skupin (část bulharských archeologů předpokládá, že Trákové přišli od severovýchodu kolem roku 3500 př. n. l. - tedy na konci Doby kameno měděné). Podle jiné hypotézy, formování tráckého etnicko-kulturního společenství není procesem, taženým hlavně vnějšími migracemi, ale je výsledkem vnitřní migrace a konsolidace místního obyvatelstva, tj. je zde hájena myšlenka, že Trákové jsou místním (autochtonním) obyvatelstvem. V podstatě Alexander Fól kopíruje tvrzení pra historika prof. Petra Deteva a jeho hypotézu, že místní etnicko-kulturní komunita se utvářela od konce 7. tisíciletí př. n. l., kdy jsou k dispozici údaje o nejstarší evropské kultuře vytvořené zde paleo-balkánským obyvatelstvem. Trákové jsou prostě jen mladšími generacemi, žijícími zde. Před rokem 1989, byl P. Detev jediným bulharským vědcem, který hájil tuto tezi.


Berlín, "Altes Museum", "výstava trácké kultury," rok 2008.
UMĚLÁ JMÉNA "PRABULHARŮ" a "TRÁKŮ"
Tato označení rozděluje jeden a tentýž národ se stejnými dějinami státními tradicemi, jedny a tytéž rody, panovníky, zvyky, obyčeje, folklór, jazyk a charakter.
Na jeho místě jednoho národa se prezentují dva, nikdy předtím neexistující národy - "Protobulharů" a "Tráků". Aby byl nepořádek úplný, je tomuto celku přidáváno ještě jedno umělé jméno - "Slované". V tomto podivném receptu jsou jako v kouzelném hrnci smíchány pojmy "Velkého stěhování národů" a z něj vychází bizarní výsledky – kdy původní obyvatele naší země "zmizí "a na jejich místě se objevuje "Slovanské moře" zkvašené “bulharským" kváskem.
Pojmenování "Traki", "Slované" a "Prabulhaři" jsou výrazy knižními. A na našich územích se nic takového nestalo od 4. - 7. století, ani potom se nic podobného nestalo – neustále tady žijí stejní lidi, kteří tady žili i před tím.
S vědou nelze vést spory. Zde je část výsledků genetického mezinárodního testování, zadaného a financovaného z prostředků Evropské unií, které bylo prováděno v letech 2006-2008. Genetický výzkum chromozomů Y provedený v zemích Evropy a severní Afriky dokázali, že Bulhaři patří mezi nejstarší lidi v Evropě! Každý pátý Bulhar je držitelem genu starého 7800 let! "Tento jedinečný haplotyp (genetická kombinace – red. pozn.) je předáván pouze z otce na syna" vysvětlila Dr. Boriana Zacharova, bioložka z Národní genetické laboratoře v Sofii.
„Bulhaři jsou mezi nejstaršími národy v Evropě. Ve velkém evropském zkoumání byl nalezen genetický marker, který pochází z Balkánu. Nazýváme jej EM78 - alfa a jak se ukázalo je starý 7.800 let"- řekl prof Dr. Ivo Kremenski.. - http: //www.geo-bg.bg/nauka/b-lgarite-sa-naj-dr ...


Mapa rozsidlování původní balkánské populace v raném neolitu, 6000-5500 let př. n. l.
Haplotyp jednoho z účastníků výzkumu ve studii se opakoval u 158 mužů z Evropy a Malé Asie. Přesně u 8 Makedonců se opakovala stejná genová kombinace. Zatímco co u 3 Rumunů, dále u 9 obyvatelé hlavního města srbské provincie Vojvodina Novi Sad, dále u 4 Poláků z Varšavy. Většinou se jednalo o obyvatele ze slovanských zemí, avšak markery, také ukazují, že v krvi se vyskytlo jedno genetické dvojče po jednom ze severního Řecka, také v Lombardii, severní Itálii, kde se v roce 7. stol., usadili Bulhaři pod vedením Alcekovím. "Tento genetický marker EM78. - alfa (je stár 7800 let), byl také nalezen v Egyptě, ale také u mnoha lidí na Kypru, jakož i Palestině".
"Kolem 20 procent dnešních mužů v Bulharsku jsou nositeli tohoto genu, který nemá analogii u jiných mužů ve světě. Tito muži jsou pokrevními potomky místního obyvatelstva, které zde žilo v zemích dnešního Bulharska již od 6. tisíciletí před naším letopočtem. Dá se říci, ještě před obdobím Tráků, psáno podle oficiální historické vědy! Ale také staletí po nich! A tato mužská populace za celou tu dobu nikam nestěhovala ani nedocházelo k sexuálním kontaktům s ženami jiných národů, žijících vně Balkánu ... ".
Krevní vzorky identifikovaly slovanské národy ze skupiny "východní Evropy". Jsou zde Rusové, Bělorusové, Ukrajinci, Poláci, Slovinci, Chorvati a překvapivě také Lotyši a Litevci! V této skupině národů nebyli zastoupeni Bulhaři! /ve skupině NEO-DANUBIAN/ je skupina "slovanská"/ zastoupena v Bulharsku pouze 5%, což je stejně tolik jako u skupiny TURANID/"Turkitská“ skupina/.
Pravda, která je široce známa ve vědeckých kruzích zní, že z 60% z jsou dnešní Bulhaři Evropany středomořské skupiny - Mediterranian, tedy jsou přímými potomky místního obyvatelstva, které zde žilo na Balkáně a Malé Asie. Tato skupina Europeidů je nejvíce zastoupena především v Bulharsku! Zajímavé je, že mezi Řeky, je zastoupení pouze v rozsahu 40% z tohoto genu, tedy mnohem méně než u Bulharů. To je pochopitelné, protože Řekové byli na Balkáně přichozími těsně před rokem 3500 př. n. l., kdy se smísili s původní bulharskou populací.

Zlatý prsten ze Šumenu s protobulharskými runovými znaky (Venediktov, 1995-1997: str. 93-98). Tyto se opakují stejně jako znaky z neolitických hrobů v místě Jailata a nekropole Durankulaku, které jsou typické pro druhou polovinu roku 5. tisíciletí př. n. l. – tj. Pozdní doby kameno-měděné.
Jinak krátce řečeno Trákové jsou = Prabulhaři
To potvrzuje i současná věda:
„Pro nás jsou původním obyvatelstvem bulharských zemí Trákové a v tomto smyslu vás chápeme za Prabulhary, vy jste jako národ ze 49 procent Trákové“. To řekla 27. 05. 2009 pro časopis "Trud" v Curychu nová ředitelka švýcarského Ústavu genetiky "Igenea" Amanda Velbert na otázku: "Proč naši předkové nejsou uvedeni ve výzkumu našim kořenům?"
"Jsou to genetické statistické údaje. Jde o srovnatelné hodnoty a nikoliv o kvalitativní výzkum" řekla paní Velbert. Pro sestavení statistiky, genetici odebrali vzorky slin od reprezentativní skupiny Bulharů. Vzorky byly zkoumány po otcovské linii. Paní Velbert, nicméně, odmítla jmenovat přesný počet vzorků. Bylo však jasné, že vědci pracují podle osvědčených metod.
/Regionální historické muzeum – město Vraca /váza/časný neolit/ z doby 7.000 - 3.500 př. n. l./. Objeven v místě Gradešnica, oblast Vraca.  Jsou zde zvýrazněny dva klíčové prvky - symboly Velké Matky
Velká Matka jako dualita je vytvořena pouhým pohybem v jeho nekonečnosti a univerzálnosti. Jako výraz pohybu – jsou symboly Velké matky jako meandry (ze kterých se odvozuje matematická značka pro nekonečno), namotaná vlněná vlákna (Martenička-symbol jara/života) jako zjednodušený závit, jednoduchý meander, podobně jako u svastiky.
Na váze je možné si všimnout, že většina Tráků kreslila párové spirály, spojené dohromady, z nichž jedena je pravotočivá a druhá spirála je levotočivá. To připomíná jiné sluneční symboly - trikvestar nebo svastiku levotočivou a pravotočivou.
V uměleckých dílech starých Tráků se nacházejí stylizované a velmi zjednodušené spirály připomínající řeckou linii "meandr."

Spirály a stylizované spirály Thráků byly tak často používány, že by si jeden dokonce mohl myslet, zda řecká meandrová linka nebyla od Tráků převzata, díky stylizovaným liniím jejich spirál?! Právě proto, že Řekové jsou na Balkánském poloostrově teprve od roku 3500 před naším letopočtem.
Od kdy je sluneční symbol "spirála" používá Tráky? Pravděpodobně byla používána již v dobách před Tráky (4000 let př. n. l. a dokonce v neolitu 5. tisíciletí před n. l., protože spirála a svastika jsou často nacházeny na neolitické keramice a kultovních předmětech, z oblasti Stara Zagora a Nova Zagora. Jsou představovány v regionálních muzeích těchto měst.
Trácká váza se svastikou, která je společným symbolem Bulharů – shodným, symbolem opakujícím se na výšivkách a kobercích. Takže můžeme přijmout závěr, že přesná odpověď se nachází ve společném našem původu:
Trákové jsou zároveň Bulhary
Může to znít pro současníka podivně, nicméně se jedná o správném závěru.
Petr Dobrev - nejslavnější popularizátor tzv. "Pamirské téze" o původu Bulharů napsal v jednom ze svých spisů:
"Podle jedné docela časté byzantské tradice bylo na Bulhary pohlíženo jako národ, pocházející od starověkého tráckého kmene Brígu nebo Frygů. Přímý důkaz o tom zanechal Demetrius Chomatian“. - Petr Dobrev - "Nevysvětlené a nevyjasněné z rané bulharské historie" - str. 145 - 148".
Velmi zajímavé je i prohlášení kronikáře Fulka, francouzského kněze, v jeho popisu první křížové výpravy z r. 1096, který spojuje obyvatele Bulharska s obyvateli starověké Trákie, kdy doslova píše, že Bulhaři byli nazýváni "Tráky - podle předchozích památek". "Hinc iter aggressi  pre Vulgariorum, quos vocitant Thracas, ut habent monumenta priorum".
"Od nás nastoupili cestu přes území Bulharů, které jmenují Tráky podle předchozích památek" LIBI (Latinské zdroje v bulharštině) Díl III, str. 111, Sofia, 1965.
RIM (region. hist. muzeum) Pleven, „Votivní ruce Sabazia" dotované do 2. - 3. stol. - bronzové žehnající ruce, gesto požehnání je významným symbolem rukou trácko – frýgijského boha Sabazia z doby bronzové. Přes charakteristiky orfismu je spojována s legendární reformou Orfeovou soustavy tráckého orfismu.
Byzantský historik 15. století Laonik Chalkokondil říká, že Tribalové - trácký národ - byli nejstarším a největším ze všech národů. "Teď jim říkají Bulhaři" dodával. Od Tribalů, podle antických autorů pochází i Srbové.
"Trákové" byli podstatnou částí vojáků a velitelů armády Alexandra Velikého (asi 20.000). Když se dostali na území Bactrie, rozdal území velké části své armády, a dokonce nechává "trácké" důstojníky panovat v Bactrii. Dokonce i dodnes, na těchto místech nevědí nic o "Trácích" ani "Makedoncích", ale velmi dobře vědí, kdo jsou Bulhaři – v Afghánistánu se pod označením "Bulhar" rozumí osoby žijící vně pohoří /v severním Afghánistánu - starověká Bactrie/. - Petar Dobrev - "Nevysvětlené a nevysvětlitelné v rané bulharské historii" - str. 145 – 148.
"Trakové" a Bulhaři – jeden a tentýž národ ti samí lidé

Není to podivné, že - dnešní Řekové byli potomky starověkých Řeků, Rumuni dnes – potomci starých Dákové, dnešní Albánci – od starých Ilyrů, Srbové – potomky Tribalů, dnešní Makedonci – od starých Makedonců (podle soudobého pojetí madedonismu), dnešní Turci – jsou potomky Trójanů (podle dnešního tureckého vydání "Věda & quot:)“, a na rozdíl od těchto pojetí nemají dnešní Bulhaři nic společného s nejpočetnějším národem starověku – s Tráky, kteří žili na naších územích, avšak zmizeli krátce před tím, než na svých koních přijeli přivandrovalci "Protobulhaři". Tato nesmyslná historická šablona je tvrdošíjně předkládána vědou v průběhu celého 20. století. Bulhary od konce 18. stol. až do počátku 19. století, nikdy nenapadlo, že jim jejich věda připravuje překvapení - prohlásí jejich posvátnou vlast za nedávno získanou.
K tomu aby uspěla, tato teorii bylo předtím nutné, zcela zamazal písemné historické dědictví Bulharů. K tomuto účelu, ve dvacátých a třicátých letech 19. století začalo masové zničení autentických historických dokumentů uložených v knihovnách největších bulharských klášterů. V roce 1821 na rozkaz biskupa Ilariona Krétského-fanariota byla spálena knihovna Tarnovského patriarchátu. Placení agenti z řecké, ruské a rakousko-uherské strany spálili nebo vyexpedovali z Bulharska tisíce svazků bulharských cenných knih, které měli odstranit místní pramenný materiál, který by měl později položit základy budoucí bulharské historiografie. O zničení obrovského množství rukopisů – po "30 - 50 nákladech knih z každého kláštera", vypověděl obrozenec Jordan Hadžikonstantinov - Džinot.
Rilský klášter, přední strana rukopisu "Šestodnev" Jana Exarcha - 15. století
Ničení starých bulharských učebnic dějepisu je faktem, který začal pod tlakem Řeků a papeže začal již v 9. století. Později během osmanské nadvlády bylo z Bulharska vyvezeno více než 3000 cenných rukopisů, z nichž mnohé se dnes nacházejí v Rusku, na Ukrajině, Moldávii a Rumunsku, stejně tak ve Vatikánu. V dobách řecké nadvlády fanariotů začalo a systematické zničením bulharských knih (zejména historických). Známé jsou stovky svědectví, ale zde zmíníme pouze některé z nich:
1. V roce 1825 v klášteře "Zografském" (hora Athos) masově pálili staré bulharské knihy (pergameny) a bulharské rukopisy v peci na pečení chleba (vypečena byla celou várka chleba těmito "podpaly&Quot:)
2. V klášteře "Sv. Naum“ u Ohridského jezera řecký opat Dionysius (Anatolský Řek) spálil všechny bulharské knihy;
3. V roce 1840 Šumenský biskup (Řek) při svěcení kostel v obci Vača přikázal shodit bulharské rukopis knihy do jámy na hřbitově;
4. V roce 1825 podle pořízení řeckého Metropolita Ilarion Krétského, fanariotské autodafé (sboru) pálí nedávno skrývané knihy z knihovny Tarnovského patriarchátu;
Podobnými akcemi byly záměrně zničeny nejcennějších knihy a knihovny. Tato činnost umožnila později nevybíravé bezhlavé padělávání nejstarších bulharských dějin rukami Řeků, kteří zlovolně utvořili podmínky pro tvrzení "Ha, vy Bulhaři neznáte své dějiny, a na základě čeho tvrdíte, že jste nejstaršími na Balkáně. Nyní a to ani nemůžete dokázat!...".
Po osvobození bulharská historická věda a bulharská archeologie byla vytvořena a spravována půl století rukami Rakousko Uherskými a Ruskými. Bulhaři, kteří byli přijati na studia historie, jsou buďto vídeňskými, nebo ruskými studenty – ti byli přeměněni do pozice duchovních janičářů. Svatými proto jsou Zografský kronikář, hieromonach Spyridon Gabrovský, pop Jovčo z Triavny, akademik Cani Ginčev, Dr. Gančo Cenov a mnoho dalších skutečných vlastenců historické pravdy tito byli trestáni, a dokonce zesměšňováni těmito císařskými služebníky. Novodobí janičáři si dovolili zesměšňovat i sv. Pajsije, Rakovského a celou řadu bulharských obrozenců, které prohlásili za naivní laiky.
Je faktem nepochybně prokázaným, ale chytře "zapomenutým", že do konce 19. století Rusko bylo dvojjazyčné – na jedné straně byla používána lidová řeč (mnoha národů) a na straně druhé knižní stará bulharština. To je ono místo, kde se setkávají vlivy a podobnosti mezi oběma jazyky bulharštinou a ruštinou. Vliv bulharštiny směřuje k ruštině a ne naopak. Totéž platí i pro jiné země, které byly pod vlivem starého bulharského jazyka. Dlouhá léta celá řada vědců soutěžila, o to přesvědčit nás, že jazyk starých Bulharů zmizel, protože "byl asimilován ve slovanském moři". A kdeže je ono "slovanské moře", jakmile se prokázalo, že antropologické slovanské rysy jsou obsaženy jen u 5% z moderních Bulharů.
PROČ Trákové "zmizely" z učebnic o dějinách?
Tato otázka je velmi důležitá, s přihlédnutím k nejnovějším objevům tráckých hrobů, mohyl, chrámů, měst a antických pokladů, včetně trácké písemnosti. Včetně nových objevů o potopě v Černém moři před rokem 7600 atd.. Než zmizeli Trákové z učebnic "zmizeli" z historie. Takto se nakládalo s nepohodlnými z politického hlediska národy a ty v souladu s marxisticko-leninsko-stalinskými koncepcemi "mizeli" z dějin. Tato ruská teorie o "zmizelých" národů byla zpracována dávno. Nejdříve národy mizeli teoreticky (knižně), a poté i fyzicky podle stalinistického princip -"Existují národ, - to je problém, není národ, není žádný problém“.
"Trákové museli "zmizet", protože to odporovalo budování rodící se geopolitické osy – „Moskva-Bělehrad-Atény“. V zájmu posílení postavení Athén, musela být skryta pravda o dávné historii Bulharska a trácké kultuře, která byla na vyšší úrovni než řecká. Rovněž bylo nutno odstranit a starověké vazby mezi Tráky a Bulhary, a tím byla otevřena díra v bulharské historii a dán základ tvrzení, že dnešní Bulhaři nemají nic společného s dávnými obyvateli z Balkánského poloostrova - což je nehorázná lež!
Takto byl umístěn "vůz před koně" jak ve světových ale zejména bulharských dějinách. – Bulharům byl přiřknut turko-tatarský původ, bez ohledu na zřejmé skutečnosti. Termín Tataři se objevuje ve 12. století, termín Turkité – v 6. století, avšak věda s jistotou prokázala, že etnonym Bulhaři byl dosvědčen již od 4. století (Anonymní latinský chronograf/kronikář). Je zřejmé, že Bulhaři nemohou být Slovany a ze stejného důvodu. O Slovanech se hovoří až od počátku 6. století. Je s podivem o čem se tedy vedou spory, již druhé století, mezi turkology a slovanofily v historicko-vědeckých kruzích!? Zde není místo pro spory! Pokud je nutno odvozovat původ Bulharů od některého ze starých národů, je samozřejmé, že musíme začít studiem Tráků, protože ti, podle vědy, "zmizeli" území z Balkánského poloostrova, „právě v tom okamžiku, kdy byl dobýván Prabulhary"!


První hlavní město Pliska na současném bulharském území.
Stavební postupy (Proto) Bulharů jsou stejné jako stavební postupy Tráků a Dáků. Stavební styl Plisky a Preslavy je shodný s tráckými stavbami z Staroseli a Costesti (Stará Dákie).
Na závěr odpovědi na otázku "Jsou Trákové zároveň Bulhary"? - můžeme říci:
Bezdůvodně přeexponovaný problém v historiografii v posledním století termín "Trákové" není etnonymem, ale zobecněným názvem charakterizující více než 80 spřízněných rodových skupin, s tímto obecným název komunity řeckých příchozích nazývali místní původní ne helenizované národy Balkánu v období helenismu. Řecká přezdívka "traki" dostala obsah "barbaři", "nevzdělaní", "ne Heleni". Ve zkratce - jakkoli to může znít kacířsky - termín "Traki" je nepoužitelný v historiografii. Je to jako oznámit, že v 15. – 19. století na Balkáně nebylo Bulharů, že zde byli jenom bezvěrci, "giauři", jak je nazývali osmanští dervišové.
S ohledem na výše uvedené, by mělo být oprávněně etnonymum "Traki" uváděno v uvozovkách.
Skutečné jméno dávných území obydlených Bulhary je Balg, Bolg, Balch Bulch, Belg, Bolga, Balgaria, Bolhar, BOLGARDAG, Balchaš, Balkaria (včetně Valachia nebo Vlachia) atd. Základ všech těchto jmen je B-L-G/B-L-K, podobně jako základ bulharského národního jména.
A jaké je skutečné jméno původního obyvatelstva obývajícího Balkán před příchodem řeckých kolonistů - Danajců roku 1511 př. n. l. a jaký je základ jeho etnonymu?
Čtenáři, měj strpení, než se dozvíme, kdo je ve skutečnosti tímto národem, je nutno vidět co spojuje "Tráky" a Bulhary. Paralel je příliš mnoho a jejich opomíjení je jedno a to samé, že v historické vědě, při posuzování těchto otázkách doposud vítězilo politické hledisko, nikoli objektivní nestranné analýzy.

Kamenná votivní deska s tráckým jezdcem.
Informace o uctívání boha Hermése tráckými panovníky, kteří s ním spojovali svůj původ, nás nutí se zamyslet, že trácký jezdec je v podstatě uctívaným tráckým králem. Do kultu boha Hermése, kterého ctívalo pelazgijské obyvatelstvo na ostrově Samotrake, jehož původ je přirovnává s uctíváním a kultem ostatních bohů ze Samotraké, nazývané Kabirové. Naše pozornost směřující k základům kultu tráckého jezdce nás vede k národu Pelasgů, se kterými jsou spojováni a doloženi starověkými autory "trácká" mystéria/tajemství ostrova Samotrake. V dávných dobách, ostrov byl obýván tráckými kmeny a od nich proto pochází jeho jméno. (Řekové se zde usadili až v 7. stol. př. n. l.).


Madarský jezdec je považován za obraz bulharského vládce z doby prvního bulharského carství - Kruma, Tervela nebo Omurtaga nebo vázána na jméno Tangra a je v souladu s dálně východní tradicí Bulharů. Avšak kdo je - Madarským jezdcem? Navrátila se původní víra? Bulhaři jsou stále ve své domovině se starými bohy. Je to druhé zrození? Návrat k domovu, kde to může být chráněn a uctíván?
Podle všeho, je mezi oběma obrazy velmi jasná trácká vazba. Analogie s tráckým hérosem jsou jasné vyjádřené. Podívejte se. Existuje několik téměř kanonických podobnosti v obou obrazech. Madarský jezdec je v podstatě velkou kopií všech 7000 malých votivních destiček ze svatyní tráckého jezdce, nalezených na bulharských zemích.
To co se zamlčuje
Madarská velké jeskyně ve skalách nad kterými byl vytesán reliéf je tráckou svatyní, je pravděpodobně - starší - a je větší než v Delfách. Bylo zde nalezeno množství votivních destiček s Tráckým jezdcem, jakož i astrologický kalendář Bulharů, jehož začátek se datuje do roku 5505 př. n.l.. Malá jeskyně v sousedství je kolébkou ještě starší civilizace.
Obvyklým důkazem o posvátnosti místa jsou pohřby. I když nebyl nalezen hrob Omurtaga nebo prabulharského panovníka, na náhorní plošině, v jeho úpatí jsou trácké mohyly – jsou prvními, které si zde vybrali jako místo svého posledního pobytu.
Pokračování příště - "Největší krádež v dějinách" - http: // bg .netlog.com / alexandra_delova / blog / blog ...-


Opis mapy Ravenského anonymního kronikáře (Cosmographa) z 6. století.

 
Publikováno Alexandra Delova v 03:59

Překlad N. Nikolov 8. 7. 2015


Žádné komentáře:

Okomentovat