pondělí 30. března 2020

Pravda o Veliké zdi za Volhou


Pravda o Veliké zdi za Volhou
9. ledna 2020


V Astracháňské oblasti leží začátek Velké stěny za Volhou, která se táhne až na území Tatarstanu a končí až v podhůří Uralským hor. Délka stavby dnes činí 2,5 km, šířka 70 metrů, výška 5 metrů. Před stěnou byl vyrytý rov, v různých místech jeho hloubka dosahovala od 1 až do 3 metrů.
Фото предоставлено - http://dostoyanieplaneti.ru/
Velká Zavolžská stěna vyvolává nesmírný zájem historiků – její autoři jsou neznámí, příběh stavby je pozoruhodný. Zavolžský val je považován za výsledek stavitelství dávných Bulharů, je datován do 8. století n. l., úkolem této stavby bylo chránit zemi proti útokům ze západu. Na první pohled je vidět, jak se Burjaté bránili útokům ruských knížat.
Je známo, že na výstavbu valu o délce 215 km bylo vyčleněno přibližně 15 tisíc lidí, výstavba trvala přibližně 10 let. Počet pracovních sil, odpovídal rychlosti výstavby a ukazuje se, že tento úkol byl pro místní proveditelným úkolem.
Neznamená to, že lidé té doby nemohli postavit takovou stavbu pro nedostatek nezbytného nářadí, postojů a znalostí, takové tvrzení zde není na místě. Veliká Zavolžská stěna – je památkou architektury, která může „hovořit“ o minulosti a „pomlčet“ o současnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat